Prikbord

Nieuws & agenda


We gaan planten
11 november

De Vlinderboom gaat aan de slag met het vergroenen van de omgeving. Er worden eind november en begin december 3 projecten uitgevoerd.

Allereerst gaan 6 groepen op 26 november aan de slag om een Tiny Forest te gaan planten. Op de plek waar vroeger het zwembad van Heer lag, wordt nu een Tiny Forest (letterlijk een klein bos) geplant. Dit bos zal uit een 200 bomen en struiken bestaan en groeit in 10 jaar uit tot een volwassen bos met een ecologische waarde die bij een uitgegroeid bos hoort. In dit bos hebben e kinderen uit die verschillende groepen een eigen boom, die ze kunnen volgen bij het groeien. Onderhoud wordt gedaan door het CNME en de kinderen en er kunnen ook buitenlessen gegeven worden. De naam die de kinderen bedacht hebben is "Het Vlinderbos".

Op 9 december wordt er een natuurlijke overgang gemaakt tussen de peuterspeelzaal en de kleuters. Deze natuurlijke overgang zal bestaan uit een voedselbosje. In dit bosje (10 bij 3 meter) worden allerlei bomen en struiken geplant die eetbare vruchten dragen. Er komt een appelboom en een perenboom maar ook een krentenboom. Dit wordt echt een project vanuit het hele kindcentrum want de kinderen van de BSO gaan de bomen en struiken planten op 9 december. Mooie stap in de vergroening van de school en van de wijk.

Het derde project is een experiment met planten in de klas. In groep 5a (die klas was uitgeloot) hebben de kinderen onder begeleiding van Jessie Stevens een planten wand gecreĆ«erd. Planten zorgen voor frisse lucht en zijn goed voor de leefomgeving. De kinderen gaan meten (met o.a. een CO2 meter) of het ook echt werkt en er daadwerkelijk meer zuurstof in de klas is. Dit project zullen we verder gaan verspreiden door de school. 

Terug naar overzicht

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren