Prikbord

Nieuws & agenda

nieuwsbrief 10 12 april 2022

Geachte lezer,

April doet wat die wil en maart roert zijn staart. Na weken van zon sloeg het weer vorige week helemaal om Koud, sneeuw, gure wind.  Als je verwend bent door het zonnetje valt het tegen maar gelukkig is het vandaag weer heerlijk lente weer.  Op school weer allerlei activiteiten en gebeurtenissen. Veel van die gebeurtenissen zijn te lezen op de blogs in SchouderCom. Regelmatig kijk ik daarnaar om te zien wat de kinderen in de klas allemaal meemaken.  Leerkrachten maken regelmatig verslagjes van de gebeurtenissen en het is leuk om te lezen dat school zoveel meer is dan alleen maar in de boeken lezen en leren.  School is meer. Bewegen bij het leren, school is educatieve uitstapjes maken, school is sporten en kunst maken. En uiteraard is school ook kennis vergaren en toepassen in nieuwe situaties.  Vandaag komen de kinderen van United World College op bezoek bij de kinderen van de groepen 5. Ze gaan samen deze ochtend spellen doen, deels in het Engels en deels in het Nederlands. Internationaal elkaar verstaan.

13 aprilLees verder
Medezeggenschapsraad Notulen maart 2022
8 aprilLees verder
nieuwsbrief nummer 9

Geachte lezer,

We zijn weer vrij. Nagenoeg alle beperkende maatregelen zijn opgeheven en corona, dat ons leven 2 jaar beheerst heeft, wordt vanaf nu beschouwd als iets “dat erbij hoort”. Een aantal mensen zullen nu zeggen: ”zie je wel”. Zelf ben ik daar wel een beetje meer sceptisch over. Prima als de matregelen worden losgelaten. En fijn dat we weer ons normale leven kunnen hervatten.  Maar corona is er nog steeds en de quarantaineplicht bestaat ook nog steeds. Dat betekent ook dat er nog steeds regelmatig leerkrachten afwezig zijn omdat ze positief getest zijn.  We moeten er dus nog steeds rekening mee houden dat het mogelijk wel een keer kan zijn dat we een groep naar huis sturen omdat we geen leerkrachten hebben om te vervangen. Hopelijk gaan er geen mutanten meer verschijnen va het virus en gaat het langzaam uitsterven.

Helaas hebben wij ergens een besluit moeten nemen om de muziekshow niet “live” door te laten gaan. Dat is jammer want het was wel een fantastische happening. Maar om nu een paar avonden “hutje mutje” te zitten leek ons niet verstandig. Daarom niet getreurd. Morgen gaan we de muziekshow opvoeren en we gaan daar een professionele film van laten maken. Deze film krijgt u volgende week via een bepaalde link te zien en kunt u genieten van de optredens van de kinderen. Helaas betekent dit ook het einde van het fenomeen muziekshow. Vanaf volgend jaar gaan we dat in een ander jasje stoppen. Net zo leuk, misschien nog wel leuker maar daar gaat u nog informatie over krijgen.

En dan natuurlijk Oekraïne. Wat een verschrikkelijk drama speelt zich daar af. De Russische inval en alles wat erbij hoort is zo onwerkelijk. Het past niet meer in deze tijd. Een agressor die een ander land binnen valt. Echter we hebben het over Oekraïne. Maar wat te denken van Syrië, Jemen, Palestina. Ook daar gebeuren zaken die vergelijkbaar

24 maartLees verder
Medezeggenschapsraad notulen

Hierbij de notulen van de medezeggenschapsraad van 8 februari 2022

22 maartLees verder
nieuwsbrief nummer 8

Geachte lezer,

Dinsdag 22-02-2022. Een speciale dag gezien de datum. Ook wel in een speciale tijd. Nog 3 dagen en dan….

Dan vieren we carnaval en dan worden ook de meeste corona maatregelen afgeschaft.  Bijna 2 jaar geleden (16 maart 2020) werd de eerste lockdown  afgekondigd. Toen niet wetende wat ons te wachten stond. Nu 2 jaar later weten we wel veel meer en durven we los te laten. Hoe dat uit gaat pakken weet niemand.  Wel weet ik dat iedereen snakt naar dit moment. Eindelijk weer “vrij” zijn. Bijna geen beperkende maatregelen meer. Dat wil toch bijna iedereen. Aan de andere kant zit ook wel het stukje angst. Niet zozeer voor het besmet raken maar vooral voor het aantal mensen dat uitvalt waardoor de maatschappij ontwricht raakt. Geen buschauffeurs, geen zorgmedewerkers, geen leerkrachten, geen mensen bij de papierfabriek. Dat betekent nogal iets. We hebben het als school de afgelopen 4 weken meegemaakt. Steeds weer puzzelen  om iemand voor de klas te hebben staan maar ook soms de maatregel om groepen kinderen naar huis te sturen omdat er geen leerkracht was. We gaan het allemaal zien en misschien moeten we ook dat over ons laten komen. Wij blijven in elk geval voorzichtig en zullen een slag om de arm houden bij bepaalde activiteiten.

Aan het eind van de week carnaval. Een feest waar de echte carnavalsvierder echt naar uitkijkt. Even je zorgen opzij en ga uit met die dagen. (zèt dien zörrig opzij en gaank oet mèt die daog). Wie het wil mag

25 februariLees verder
nieuwsbrief nummer 7

Geachte lezer,

De eerste dag van februari. Nog steeds geen echte winter. Gisteren kwam Corrie wel even voorbij waaien maar gelukkig was ze ver uitgeblazen toen ze in ons deel van het land arriveerde.  Voor de rest is het snertweer. Geen “Kaiserwetter” zoals vaak in Oostenrijk te zien is. Blauwe lucht boven een pak sneeuw en een lekker zonnetje erbij. Dat is pas echte winter maar helaas moeten wij het doen met mist, regen en heel sporadisch een waterig zonnetje. Gelukkig kunnen we dat niet beïnvloeden en moeten we het doen met wat de natuur ons geeft.

Dat betekent dus ook dat we veel besmettingen vanuit die natuur krijgen. Corona gaat, evenals Corrie, hard rond en we merken dat er veel kinderen positief zijn. Gelukkig testen de ouders regelmatig en hebben ze dit op tijd in de gaten . Iedereen houdt de kinderen dan ook thuis maar toch gaat het virus als een lopend vuurtje  rond. Helaas ook met het gevolg dat onze leerkrachtenploeg inmiddels daar ook last van heeft en we groepen thuis moeten laten. Gelukkig komen die leerkrachten na de quarantaine ook weer terug en kunnen we

1 februariLees verder
nieuwsbrief nummer 6

Geachte lezer,

Op de eerste plaats wens ik u allen, namens het team van de Vlinderboom, de beste wensen voor 2022. Sommige mensen zeggen dat je dat niet meer na 6 januari mag doen maar volgens mij kun je iedereen op elk moment van de dag/jaar het beste wensen. Zolang dat gemeend is mag je dat voor mij nog op 30 december doen.

De eerste nieuwsbrief van 2022 ligt voor u. 11 dagen geleden namen we afscheid van het oude jaar en zijn we vol goede moed aan een nieuw jaar begonnen. Ik denk dat de meest gehoorde wens was dat we dit jaar Corona vrij zullen zijn en dat we in goede gezondheid door kunnen gaan met ons leven. Helaas zijn de besmettingen sinds 1 januari alleen maar toegenomen. Gelukkig lijkt het of de Omicron variant van het virus  wat minder ziekmakend is maar we zitten er wel mooi mee. In het vorige voorwoord schreef ik nog dat de scholen open zouden blijven tot de kerstvakantie, niet wetende dat dit snel achterhaald zou worden. Blij dat het maar om 1 week schoolsluiting ging en dat we gisteren weer  de kinderen mochten ontvangen. Laten we hopen dat het hierbij blijft. Daar kunnen we samen iets aan doen. Regelmatig testen en de consequenties nemen

1 februariLees verder
Medezeggenschapsraad Notulen september 2021
1 februariLees verder
nieuwsbrief nummer 5

Geachte lezer,

Dit is het laatste voorwoord en ook de laatste nieuwsbrief van 2021. Alweer een jaar voorbij.   We zitten nu al  22 maanden in de zogenaamde corona tijd  en we hadden in juli-augustus even de hoop dat alles op zijn pootjes terecht zou komen. Helaas kwamen we van een koude kermis thuis. Met een fikse piek (om maar in kerst termen te blijven) op dit moment. Het goede nieuws is dat de piek lijkt te stabiliseren. Waar we altijd bang voor waren is de afgelopen weken  werkelijkheid geworden.  Kinderen zijn een enorme bron van besmetting gebleken en dat is mede  de oorzaak van de grote aantallen besmettingen. 

Waar ik ouders een compliment voor moet maken is het verkeersgedrag in de burgemeester Kessensingel bij het halen en brengen. Sommige ouders parkeren nog pontificaal op de stoep maar het merendeel neemt zijn/haar verantwoordelijkheid en parkeert even een straat verderop en brengt het kind lopend naar school. Hopelijk leren die paar mensen het ook nog en dan zijn we met elkaar goed bezig voor de veiligheid van onze kinderen.

 

8 decemberLees verder
Kalender
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren