Prikbord

Nieuws & agenda

nieuwsbrief nummer 2 2022-2023

Geachte lezer,

4 weken onderweg. Het schoolleven is eigenlijk weer helemaal zoals het was. Kinderen zijn gewend aan hun nieuwe leerkracht en aan hun klasgenootjes. Leerkrachten inmiddels ook aan de kinderen. Afgelopen dagen hebben de ouders ook kennis kunnen maken met de leerkrachten tijdens de startgesprekken. Een prima moment om even stil te staan bij elkaars verwachtingen.  Sommigen moeten het gesprek nog gaan krijgen. Reden daarvoor is dat er momenteel 6 leerkrachten zijn die door corona geveld zijn. De een heeft er wat meer last van dan de ander maar wat ze gemeen hebben is dat ze allemaal een positieve zelftest hebben gehad. Gelukkig hebben we het goed kunnen opvangen en hopelijk zijn de zieke leerkrachten weer snel helemaal beter.

Vooral sneu is dat juffrouw Marie-Louise de dag voor haar laatste werkdag besmet bleek. Er was een fijn afscheidsfeest georganiseerd dat we nu moeten uitstellen. Maar wat in het vat zit, verzuurt niet, dus dat afscheid halen we nog wel in. Het zal vreemd zijn zonder haar. In  deze nieuwsbrief daar meer over.

Volgende week start de Kinderboekenweek. Het is wel apart dat je dit woord met een hoofdletter moet schrijven want anders geeft de spellingscorrector aan dat het fout geschreven is. Terecht want deze belangrijke week hoort eigenlijk helemaal met hoofdletters geschreven te 

12 oktoberLees verder
nieuwsbrief 6 september 2022

Geachte lezer,

We zijn er weer en de kop is eraf. Gisteren was het een spannende dag voor de kinderen, voor de ouders en zeker ook voor de leerkrachten. Het schooljaar is weer begonnen. De kinderen hebben voor de vakantie kennis gemaakt met hun nieuwe leerkracht(en) maar het is toch altijd spannend na zo’n lange vakantie. Prachtig weer geweest dus veel kinderen zullen lekker veel buiten geweest zijn. En dan nu terug de schoolbanken in.

Gisteren waren de kinderen in het algemeen blij dat ze weer  naar school mochten komen. Je mist in zo’n vakantie toch wel je klasgenoten en het ritme van de dag. Regelmaat is belangrijk in een kinderleven en daar helpt naar school gaan best wel bij.

De leerkrachten waren er ook wel weer aan toe. Tijdens de vakantie  zijn alle leerkrachten vaker in school geweest om hun klaslokaal weer op orde te brengen. Het moet er gezellig uitzien als de kinderen weer komen en dat is wel gelukt. Overal zag het er prima uit en iedereen was klaar voor ontvangst.

Ik denk dat ook de ouders wel weer blij waren dat “het weer gewoon werd”.  We begrijpen heel goed dat 6 weken vakantie vaak een logistiek probleem is want niet iedereen heeft 6 weken vrij. Maar ook voor ouders  is de structuur en regelmaat vaak prettig.

 

7 septemberLees verder
nieuwsbrief 28 juni 2022

Geachte lezer,

U heeft ons vast en zeker gemist. We zouden een nieuwsbrief sturen op 14 juni maar dat is helaas wegens alle drukte niet gelukt. Soms gaan dingen zo. Je neemt je iets voor en dan blijken er zoveel andere zaken te zijn die je aandacht opeisen dat je niet meer toekomt aan wat je je hebt voorgenomen. Gelukkig zijn er andere manieren om te communiceren met ouders en daar maken we dan ook regelmatig gebruik van (SchouderCom).

Vorige keer gaf ik al aan dat het de tijd van de uitstapjes is. Vandaag zijn de groepen 3 en 4 naar de Gaia Zoo. Van alles leren over dieren en genieten wat het dierenrijk allemaal voor ons in petto heeft. Vorige week waren de groepen 7 en 8 in Eindhoven naar de ontdekfabriek. Een grote “speeltuin” vol met technische bezigheden waar kinderen naar hartenlust mochten uitvinden, toneelspelen/film maken, 3-D printen, autootjes construeren en laten rijden maar ook grote auto’s bouwen en over een parcours uitproberen, water verplaatsen en nog veel meer interessante bezigheden. Kinderen en leerkrachten helemaal enthousiast, zelf zo dat

tevredenheidsenquête

Beste ouders,

In de bijlage vindt u de uitslagen van de tevredenheidsvragenlijst.

Medezeggenschapsraad notulen mei 2022
nieuwsbrief 10 12 april 2022

Geachte lezer,

April doet wat die wil en maart roert zijn staart. Na weken van zon sloeg het weer vorige week helemaal om Koud, sneeuw, gure wind.  Als je verwend bent door het zonnetje valt het tegen maar gelukkig is het vandaag weer heerlijk lente weer.  Op school weer allerlei activiteiten en gebeurtenissen. Veel van die gebeurtenissen zijn te lezen op de blogs in SchouderCom. Regelmatig kijk ik daarnaar om te zien wat de kinderen in de klas allemaal meemaken.  Leerkrachten maken regelmatig verslagjes van de gebeurtenissen en het is leuk om te lezen dat school zoveel meer is dan alleen maar in de boeken lezen en leren.  School is meer. Bewegen bij het leren, school is educatieve uitstapjes maken, school is sporten en kunst maken. En uiteraard is school ook kennis vergaren en toepassen in nieuwe situaties.  Vandaag komen de kinderen van United World College op bezoek bij de kinderen van de groepen 5. Ze gaan samen deze ochtend spellen doen, deels in het Engels en deels in het Nederlands. Internationaal elkaar verstaan.

13 aprilLees verder
Medezeggenschapsraad Notulen maart 2022
8 aprilLees verder
nieuwsbrief nummer 9

Geachte lezer,

We zijn weer vrij. Nagenoeg alle beperkende maatregelen zijn opgeheven en corona, dat ons leven 2 jaar beheerst heeft, wordt vanaf nu beschouwd als iets “dat erbij hoort”. Een aantal mensen zullen nu zeggen: ”zie je wel”. Zelf ben ik daar wel een beetje meer sceptisch over. Prima als de matregelen worden losgelaten. En fijn dat we weer ons normale leven kunnen hervatten.  Maar corona is er nog steeds en de quarantaineplicht bestaat ook nog steeds. Dat betekent ook dat er nog steeds regelmatig leerkrachten afwezig zijn omdat ze positief getest zijn.  We moeten er dus nog steeds rekening mee houden dat het mogelijk wel een keer kan zijn dat we een groep naar huis sturen omdat we geen leerkrachten hebben om te vervangen. Hopelijk gaan er geen mutanten meer verschijnen va het virus en gaat het langzaam uitsterven.

Helaas hebben wij ergens een besluit moeten nemen om de muziekshow niet “live” door te laten gaan. Dat is jammer want het was wel een fantastische happening. Maar om nu een paar avonden “hutje mutje” te zitten leek ons niet verstandig. Daarom niet getreurd. Morgen gaan we de muziekshow opvoeren en we gaan daar een professionele film van laten maken. Deze film krijgt u volgende week via een bepaalde link te zien en kunt u genieten van de optredens van de kinderen. Helaas betekent dit ook het einde van het fenomeen muziekshow. Vanaf volgend jaar gaan we dat in een ander jasje stoppen. Net zo leuk, misschien nog wel leuker maar daar gaat u nog informatie over krijgen.

En dan natuurlijk Oekraïne. Wat een verschrikkelijk drama speelt zich daar af. De Russische inval en alles wat erbij hoort is zo onwerkelijk. Het past niet meer in deze tijd. Een agressor die een ander land binnen valt. Echter we hebben het over Oekraïne. Maar wat te denken van Syrië, Jemen, Palestina. Ook daar gebeuren zaken die vergelijkbaar

24 maartLees verder
Medezeggenschapsraad notulen

Hierbij de notulen van de medezeggenschapsraad van 8 februari 2022

22 maartLees verder
Kalender
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren