Prikbord

Nieuws & agenda

nieuwsbrief 24 november

Geachte lezer,

Het zonnetje schijnt, een heerlijke herfstdag. Een van de vele cadeautjes die we afgelopen weken zomaar hebben gekregen.

Af en toe moet je gewoon de tijd nemen om ze op te gaan halen tijdens een mooie wandeling.  Intussen houden de corona perikelen ons bezig. We hebben met z’n allen een verantwoordelijkheid te nemen en we moeten goed voor elkaar zorgen. Soms wordt dat te weinig gedaan en vaak is dat de reden waarom we met z’n allen er niet uit komen. Als we elkaar niet serieus nemen en de gepaste afstand bewaren dan blijven we elkaar besmetten. Gelukkig is er licht aan de horizon. Er zijn nu 3 antivirussen gereed om gebruikt te gaan worden. Daar heeft iedereen zijn eigen gedachten over en gelukkig mag dat ook in Nederland. De ene zegt dat die zich niet zal laten inenten omdat het niet vertrouwd wordt, de ander staat het liefst vooraan in de rij om als eerste een prik te ontvangen. Daardoor ontstaat er ook een levendige discussie over de voor– en tegenstanders.  Die discussie ontstaat ook helaas weer over de kleur van Piet. En ook hier is het de vraag hoe je daar verstandig mee kunt omgaan. Hoe meer je gaat roepen dat zwarte Piet verkeerd is des te meer mensen zullen even hard roepen (liefst nog harder) dat het geen kwaad kan.  

30 novemberLees verder
We gaan planten

De Vlinderboom gaat aan de slag met het vergroenen van de omgeving. Er worden eind november en begin december 3 projecten uitgevoerd.

Allereerst gaan 6 groepen op 26 november aan de slag om een Tiny Forest te gaan planten. Op de plek waar vroeger het zwembad van Heer lag, wordt nu een Tiny Forest (letterlijk een klein bos) geplant. Dit bos zal uit een 200 bomen en struiken bestaan en groeit in 10 jaar uit tot een volwassen bos met een ecologische waarde die bij een uitgegroeid bos hoort. In dit bos hebben e kinderen uit die verschillende groepen een eigen boom, die ze kunnen volgen bij het groeien. Onderhoud wordt gedaan door het CNME en de kinderen en er kunnen ook buitenlessen gegeven worden. De naam die de kinderen bedacht hebben is "Het Vlinderbos".

Op 9 december wordt er een natuurlijke overgang gemaakt tussen de peuterspeelzaal en de kleuters. Deze natuurlijke overgang zal bestaan uit een voedselbosje. In dit bosje (10 bij 3 meter) worden allerlei bomen en struiken geplant die eetbare vruchten dragen. Er komt een appelboom en een perenboom maar ook een krentenboom. Dit wordt echt een project vanuit het hele kindcentrum want de kinderen van de BSO gaan de bomen en struiken planten op 9 december. Mooie stap in de vergroening van de school en van de wijk.

Het derde project is een experiment met planten in de klas. In groep 5a (die klas was uitgeloot) hebben de kinderen onder begeleiding van Jessie Stevens een planten wand gecreëerd. Planten zorgen voor frisse lucht en zijn goed voor de leefomgeving. De kinderen gaan meten (met o.a. een CO2 meter) of het ook echt werkt en er daadwerkelijk meer zuurstof in de klas is. Dit project zullen we verder gaan verspreiden door de school. 

11 novemberLees verder
nieuwsbrief nummer 4

Nieuwsbrief nummer 4

Vandaag 3 november wordt een spannende dag voor de hele wereld. Zeker voor de Amerikanen, die vandaag naar de stembus gaan om hun stem uit te brengen op een van de twee kandidaten (eigenlijk zijn het er 3 want er is ook nog ergens een rapper die in 3 staten gekandideerd is). Je zult maar in Amerika wonen. Ik heb nog nooit zo’n totaal verscheurd land gezien als “the USA”.  Je bent voor of tegen en het lijkt wel of alle dialoog niet meer mogelijk is. Inwoners krijgen ook een “goed” voorbeeld van de twee presidentskandidaten. Die hebben het niet over hun plannen om aan de slag te gaan in het belang van het land, die hebben het vooral over de andere kandidaat om die zoveel mogelijk met de grond gelijk te maken. Je vraagt je af hoe het mogelijk is dat één van deze mensen  straks het meest invloedrijke land moeten gaan leiden. 

nummer 4 is uit

11 novemberLees verder
Nieuwsbrief 6 oktober 2020

Geachte lezer,

Deze derde nieuwsbrief komt uit in de week van het onderwijs. De hele week staat het onderwijs centraal en gisteren was wel een heel speciale dag voor de leraren want het was de internationale dag van de leraar.  Nu staat er elke dag wel iemand in het zonnetje maar dit is wel een dag die ik toch er wel wil uitlichten. Het lijkt allemaal zo normaal. Kinderen dagelijks naar school en u weet dat ze goed worden opgevangen en ze goed onderwijs krijgen. Dat is prima en zo hoort het ook. Tot ze plotseling thuis zitten vanwege Corona (16 maart afgelopen jaar). Dan besef je pas wat het betekent om de dagelijkse structuur kwijt te zijn en toen zaten ouders wel eens  met de handen in het haar als je kind iets niet snapte en het al voor de zoveelste

verder lezen......

7 oktoberLees verder
De week van de gezonde pauze hap

In de groepen 5 en 6 zijn de kinderen bezig om te onderzoeken wat nu gezonde voeding is. Ze krijgen lessen over voeding en leren waarom sommige voedingsstoffen gezond zijn en waarom andere minder gezond zijn.Ze kijken speciaal naar de inhoud van hun broodtrommeltje. Wat neem ik nu mee als pauze snack en hoe ziet mijn lunch eruit? In de ochtendpauze willen we kinderen vooral stimuleren om fruit te eten of een gezonde koek. In de middagpauze volkoren boterhammen met gezond beleg.

Uiteraard gaan wij niet op de plek van de ouders zitten, want die bepalen wat er uiteindelijk wordt meegegeven. Kinderen uit de groepen 5 en 6 kunnen u wel goed adviseren dus smakelijk eten!gezonde broodtrommel

7 oktoberLees verder
Kalender
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren